CNC Service og Reparation af CNC-maskiner

Hos Bast & Co har vi mere end 30 års erfaring med reparation og eftersyn af maskiner. Vi har repareret, udskiftet og opgraderet CNC-bearbejdningscentre af alle fabrikater og har indgående kendskab til alle styringer. Har én af dine CNC-maskiner nedbrud, står vores landsdækkende korps af CNC-teknikere også klar til at hjælpe med kort varsel.

Et typisk eftersyn indebærer at vi gennemgår CNC-maskinens vitale dele for slidtage og defekter. Nogle dele er nødvendige at udskifte straks, mens andre kan repareres.

Reparationer af maskinens komponenter foregår oftest på vores værksted, men i nogle tilfælde kan vi reparere maskindelen ude ved kunden.

Af CNC-maskinens vitale dele er det de bevægelige dele, som der er størst fokus på. Vi kontrollerer både hovedspindel og subspindel, mens vi sikrer at vanger og slæder er i den ønskede stand. Vi kontrollerer også om maskinens smøring fungerer som den skal.

En stor og vigtig del af service og eftersyn på CNC-maskiner er det sikkerhedsmæssige eftersyn. Her kontrollerer vi at nødstop, kontakter og udsugning aktiveres korrekt. Det sikrer, at du og dine medarbejdere trygt kan arbejde videre uden risiko for arbejdsskader og uheld.

Hvorfor er eftersyn af CNC-maskiner og værktøjsmaskiner vigtigt?

Du kan sikkert spare penge ved at vente med at få set din CNC-maskine efter i sømmene. Der er bare en vis risiko for, at regningen bliver større, når maskinen på et eller andet tidspunkt går i stykker.

En stillestående CNC-maskine tjener ikke penge. Måske kan din CNC-operatør sættes til andre arbejdsopgaver, men moderne CNC-maskiner skal helst køre konstant for at tjene penge til virksomheden. Et produktionsstop kan være kritisk på mange måder, og et nedbrud forårsaget af manglende vedligehold er et problem, som kan undgås.

Et almindelig bearbejdningscenter består af mange bevægelige dele, som alle bliver udsat for slid og belastning i løbet af deres levetid. Ved at holde et vågent øje med vanger, spindler og smøresystemet kan du nå at udskifte eller reparere delene inden de bliver årsag til at CNC-maskinen står stille.

Maskinrengøring og flytning af maskiner

Selvom I har faste rengøringsrutiner kan det en gang imellem være tiltrængt med en grundig rengøring af en eller flere maskiner. Bast & Co. tilbyder at klare maskinrengøringen for jer, for eksempel ved ferie eller andre aktiviteter, hvor maskinen alligevel står stille.

Vi stiller også gerne vores erfaring og kompetencer til rådighed, hvis I skal have flyttet jeres maskiner rundt eller nye skal flytte ind i produktionen. Vi har bistået mange virksomheder med at foretage en sikker og effektiv maskinflytning.

Lej en maskinreparatør

Hvis jeres egen maskinreparatør er på ferie eller syg, kan du leje en tekniker fra Bast & Co. i kortere eller længere tid, alt efter behov. På den måde bevarer du en intern ressource uanset hvad der sker.

Hvorfor Bast & Co?

Med 30 års erfaring i branchen ved vi om nogen hvilken betydning, velkørende og vedligeholdte maskiner har for vores kunder. Vi holder hvad vi lover – og det har vi gjort i mange år. Vores teknikere er blandt landets bedste, og du har oftest besøg af dem allerede samme dag, som du har bedt om vores assistance.

Vil du vide mere?

Udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig i løbet af 1-2 arbejdsdage.

Service og vedligehold af bearbejdningsmaskiner
"Hvis du accepterer mindre end det bedste,
så får du det meget ofte."
Jens Hansen
CEO