Ny Heidenhain styring

Opgradering af styring på bearbejdningsmaskine

Anayak HVM-3300 fra 1990 har fået skiftet styringssystem. Før havde den en simpel cnc Fanuc styring, hvor maskinen har en funktion hvor den kan dreje sit vertikal hoved, men det kunne fanuc styringen ikke kompensere for længere. Den anden grund til udskiftningen af styringen var at den havde nået en alder hvor elektronikkomponenterne var defekte.

Det er en vurderingssag fra kundens side, da man godt kunne have skiftet maskinen ud, men her skal kunden vurdere om det kan betale sig i forhold til budget, installation, indkøb af nye værktøjer, fundament til maskinen osv. Det er her vi hos Bast & Co kommer ind i billedet, for at hjælpe med denne proces, da vi kan hjælpe med at vurdere om det er den rette investering.

I dette projekt har vi skiftet den simple fanuc styring ud med et nyt Heidenhain system, som blandt andet kan kompensere for drejning af vertikal hoved. Med Heidenhain systemet har kunden fået avancerede bearbejdnings-cyklusser til blandt andet drejning af koordinatsystem.

Dette har været en speciel opgave fordi, vi her i huset har kunne tilbyde kunden en samlet løsning på reparation af det mekaniske og elektriske.

Udover udskiftning af styrringsystem har vi også udført mekanisk reparation, blandt andet:

  • Renovering af kuglespindel på x og y akse 
  • Der er blevet skiftet kugler og udskiftet lejer
  • Kuglespindel leje blokke. 
  • Udmåling af vanger og slæder
  • Reparation af indgangs aksel for vertikal hoved

I stedet for at skrotte gamle industrimaskiner kan det være et fornuftigt økonomisk og bæredygtigt valg at opdatere og renovere en eksisterende maskine.

Kontakt os på tlf. +45 36776222 eller på mail til bastcnc@bastcnc.dk

Før renovering
Under renovering
Efter renovering